KLAUZULA INFORMACYJNA
Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych
w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:

1. Administratorem danych osobowych jest Przedszkole Miejskie nr 81 w Łodzi, ul. Młynarska 38, tel.: 42 657 20 45, kontakt@pm81.elodz.edu.pl,
2. Inspektorem Ochrony Danych jest Tomasz Kuciński, tkucinski@iodanych.pl,
3. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej.
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: misiaczki

Dzień Babci i Dziadka

W dniu 22 stycznia do przedszkola zawitali dziadkowie i babcie, aby wziąć udział w przedszkolnej uroczystości z okazji swojego święta. Dziadkowie zostali zaproszeni przez dzieci do wspólnego tańca i zabaw przy muzyce, a także wysłuchali przygotowanych przez przedszkolaki wierszy i piosenek. Na koniec spotkania w...

Wycieczka do Teatru "PICCOLO"

Dnia 19 grudnia dzieci z naszego przedszkola wybrały się na wycieczkę do teatru „PICCOLO”, aby obejrzeć bajkę pt.: „Bałwankowa kraina”. To bajka adresowana właśnie do najmłodszych widzów. Ciepła, pełna humoru i piosenek zimowa bajka dla dzieci z elementami edukacji ekologicznej. W Bałwank...

Warsztaty bożonarodzeniowe

W dniu 5 grudnia w grupie III u Misiaczków odbyły się warsztaty bożonarodzeniowe dla rodziców i dzieci. Przedszkolaki wraz ze swoją mamą lub tatą wykonywały ozdoby na choinkę. Efektem końcowym była piękna, ozdobiona kolorowymi bombkami choinka. Ponadto każde dziecko wspólnie z rodzicem wykonywało c...

Misiaczki na skrzyżowaniu

26 listopada Misiaczki wybrały się na wycieczkę na najbliższe skrzyżowanie. Wcześniej przypomniały sobie zasady ruchu drogowego oraz sposoby przechodzenia przez ulicę. Następnie udały się na wycieczkę, podczas której obserwowały pojazdy, znaki oraz sygnalizację świetlną. Przedszkolaki zatrzymywały się i omawiały...

Wycieczka do groty solnej

W dniu 15 listopada dzieci z grupy I i III oraz niektóre przedszkolaki z grupy II i IV uczestniczyły w wycieczce autokarowej do groty solno-jodowej na ul. Obywatelskiej. Dzieci zapoznały się z wyglądem groty oraz z jej znaczeniem dla zdrowia ludzi. Przedszkolaki poznały właściwości soli podczas zabaw badawczych ...

Wyjście do biblioteki

Dnia 5 listopada Misiaczki ponownie odwiedziły bibliotekę. Pani bibliotekarka przeczytała im książkę pt: „Basia i wolność”, następnie odbyła się rozmowa i pogadanka na temat treści opowiadania. Na zakończenie wizyty dzieci miały okazję przeglądać samodzielnie wybrane książki....

Wycieczka do parku Helenów

W październiku grupy II i III, wykorzystując piękną pogodę i uroki jesieni, udały się do pobliskiego parku na wycieczkę. Wyprawa do parku jest dla dzieci zawsze dużą atrakcją, a jesienią to dodatkowo okazja do zbierania darów jesieni. Celem wycieczki było poznanie środowiska przyrodniczego w okresie jesiennym. B...

Wyjście do Twistera

18.10.2019r. grupa „Misiaczków” wybrała się do sali zabaw Twister. Dwugodzinne zabawy w sali, w której znajdowały się różnorodne przeszkody i miejsca do aktywności, minęły wszystkim bardzo szybko i radośnie. Dzieci były zachwycone wyjściem, a uśmiech nie zniknął z ich twarzy do końca dn...

Misiaczki w bibliotece

08.10.2019r. byliśmy po raz pierwszy w tym roku szkolnym w bibliotece. Misiaczki wysłuchały i obejrzały w małym teatrzyku bajkę pt. „Kot w butach”. Wszystkie dzieci miały również okazję zapoznania się z księgozbiorem biblioteki przeznaczonym dla dzieci....

Jesienny spacer

23.09.2019r. grupa Misiaczków wybrała się na spacer po okolicy w poszukiwaniu Pani Jesieni. Z powodzeniem. Przedszkolaki znalazły mnóstwo kolorowych liści, kasztanów i żołędzi, które wzbogaciły klasowy kącik przyrody....