KLAUZULA INFORMACYJNA
Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych
w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:

1. Administratorem danych osobowych jest Przedszkole Miejskie nr 81 w Łodzi, ul. Młynarska 38, tel.: 42 657 20 45, kontakt@pm81.elodz.edu.pl,
2. Inspektorem Ochrony Danych jest Tomasz Kuciński, tkucinski@iodanych.pl,
3. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej.
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: smerfy

Kącik lekarski

Kącik lekarski, który powstał w celu przybliżenia dzieciom pracy pielęgniarki i lekarza, sprawia przedszkolakom dużo radości. Dzieci poznają pracę pracowników służby zdrowia poprzez zabawę i uczą się zachowań prozdrowotnych. Ponadto najmłodsi przezwyciężaja lęk przed zastrzykami oraz wizytami u lekarza i ...

Wyjście do biblioteki

19 lutego "Smerfiki" wybrały się na comiesięczną wycieczkę do biblioteki. Pani bibliotekarka przygotowała im w tym dniu wyjątkową niespodziankę - teatrzyk japoński. Przedstawienie o Rowerku z nawiązaniem do walentynek sprawiło dzieciom dużo radości. Po teatrzyku dzieci samodzielnie oglądały ksiązeczki. Na pożegnanie wy...

Wyjście do biblioteki

"Smerfiki" wybrały się na wycieczkę do biblioteki, aby posłuchać, jak pani bibliotekarka czyta im książkę. Tym razem była to książka pt.: " Mama Mu na sankach". Dzieci nie tylko wysłuchały ciekawego opowiadania, ale również rozmarzyły się i opowiadały, w jakie zabawy chętnie pobawiłyby się na śniegu. Następnie s...

Dzień Babci i Dziadka

"Kocham Cię Babciu, Kocham Cię Dziadku" - te słowa Smerfiki powtórzyły wielokrotnie podczas spotkania z Dziadkami z okazji ich święta. Dzieci recytowły wierszyki i śpiewały piosenki dla dziadków, następnie zaprosiły ich do wspólnej zabawy przy muzyce, która wprowadziła wszystkich w radosny n...

Wyjście do biblioteki

18 grudnia "Smerfiki" wybrały się do biblioteki. Słuchały czytanej przez panią bibliotekarkę historyjki świątecznej, kolorowały choinkę. Następnie przedszkolaki mogły samodzielnie oglądać książki z biblioteczki dziecięcej....

Wspólne czytanie

Czytanie w ramach akcji "Cała Polska czyta dzieciom". Tym razem dzieci wysłuchały bajki czytanej przez mamę Alka....

Zabawy w "Twisterze"

Małe "Smerfiki" uwielbiają świetną zabawę, by zabawa była jeszcze lepsza, wybrały się do sali zabaw "Twister". Tam wspinały się po drabinkach, linach, kąpały się w basenie pełnym kolorowych kulek. Różnym wesołym zabawom nie byłoby końca, gdyby nie ograniczony czas....

Andrzejki

29.11.2019
Andrzejki

Andrzejki

29.11.2019

29 listopada w grupie Smerfików odbyło się spotkanie andrzejkowe dla dzieci i Rodziców. Nauczycielki wprowadziły w nastrój wieczoru poprzez odpowiedni wystrój sali i przybliżenie tradycji związanych z tym dniem. Wspólne wróżby były wspaniałą zabawą zarówno dla dzieci, ja...

Rodzice czytają

20 listopada grupę Smerfików odwiedził gość z książką. Pani Marta, mama Patryka, przyszła poczytać dzieciom opowiadanie z książeczki o "Gangu Świeżaków". Dzieci z zainteresowaniem słuchały o przygodach swoich ulubionych maskotek....

Podchody w Parku im. Szarych Szeregów

21 listopada "Smerfiki" wybrały się do parku im. Szarych Szeregów. Tam wspólnie z kolegami z PM nr 33 zagrały w podchody. Dzieci odczytywały znalezione wskazówki opisujące kolejne zadania do wykonania....