KLAUZULA INFORMACYJNA
Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych
w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:

1. Administratorem danych osobowych jest Przedszkole Miejskie nr 81 w Łodzi, ul. Młynarska 38, tel.: 42 657 20 45, kontakt@pm81.elodz.edu.pl,
2. Inspektorem Ochrony Danych jest Tomasz Kuciński, tkucinski@iodanych.pl,
3. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej.
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: smerfy

Zajęcia modelowe - "Przygody Burka z podwórka"

W drugim tygodniu listopada "Smerfiki" rozmawiały na temat przygotowania zwierząt domowych do zimy. Na podstawie historyjki obrazkowej „Kłopoty Burka z podwórka” wg opowiadania L. Krzemienieckiej, dzieci dowiedziały się, że zwierzęta też czują zimno, głód i potrzebują poczucia bezpieczeństwa, ...

Wyjście do biblioteki

4 listopada Smerfiki wybrały się na wycieczkę do biblioteki. Pani Bibliotekarka przeczytała dzieciom książeczkę pod tytułem "Kicia Kocia mówi Dzień dobry". Przedszkolaki dowiedziały się z niej, jak ważne jest używanie zwrotów grzecznościowych na codzień, następnie oglądały wybrane przez siebie książki....

Wycieczka do parku Helenów

W październiku grupy II i III, wykorzystując piękną pogodę i uroki jesieni, udały się do pobliskiego parku na wycieczkę. Wyprawa do parku jest dla dzieci zawsze dużą atrakcją, a jesienią to dodatkowo okazja do zbierania darów jesieni. Celem wycieczki było poznanie środowiska przyrodniczego w okresie jesiennym. B...

Smerfiki w bibliotece

02.10.2019r. Smerfiki wybrały się na wycieczkę do biblioteki. Czekała tam na nie niespodzianka. Panie bibliotekarki zaprosiły pana dzielnicowego, żeby porozmawiał z dziećmi na temat zasad poruszania się po ulicy, nieprzyjmowania słodyczy od nieznajomych i nieoddalania się z nimi. Funkcjonariusz opowiedział dzieciom o s...