KLAUZULA INFORMACYJNA
Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych
w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:

1. Administratorem danych osobowych jest Przedszkole Miejskie nr 81 w Łodzi, ul. Młynarska 38, tel.: 42 657 20 45, kontakt@pm81.elodz.edu.pl,
2. Inspektorem Ochrony Danych jest Tomasz Kuciński, tkucinski@iodanych.pl,
3. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej.
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: Archiwum

Zakończenie roku grup młodszych

W dniu 7 czerwca przedszkolaki z grup I i II zaprosiły rodziców na uroczystość zakończenia roku szkolnego, na której zaprezentowały program artystyczny, wprowadzający w wakacyjny nastrój. Były irlandzkie i rosyjskie tańce oraz śpiewy. Na zakończenie uroczystości wszyscy występujący oraz ich rodzice...

Piknik Rodzinny

Na koniec maja zaprosiliśmy wszystkich rodziców, babcie, dziadków, wujków, ciocie i sąsiadów na coroczny Piknik Rodzinny. Z uwagi na złośliwą przewrotność pogody, nie mogliśmy bawić się na zewnątrz. Tańce, śpiewy i pląsy przenieśliśmy na salę gimnastyczną, watę cukrową i malowanie twarzy do ...

Żółty Dzień

We wtorek 14 maja dzieci uczestniczyły w żółtym dniu przedszkolaka. Tego dnia królowały wszystkie odcienie żółci - od słomianego i piaskowego przez kanarkowy oraz cytrynowy - aż po musztardowy. A ponieważ żółty był w tym dniu naszym królem kolorów, to wykorzystaliśmy w naszej z...

Dzień Niebieski

W dniu 30.04 w przedszkolu odbył się Dzień Niebieski. W tym dniu niemal wszystkie dzieci miały na sobie niebieski element ubrania, jadły niebieskie potrawy oraz bawiły się na sali udekorowanej na niebiesko. Przedszkolaki tańczyły i pląsały przy znanych i lubianych melodiach, brały również udział w szeregu konkur...

Konkurs wiedzy o Polsce

27 marca 2019r. odbył się międzygrupowy Konkurs wiedzy o Polsce dla dwóch starszych grup. Celem konkursu było utrwalenie podstawowych wiadomości dotyczących naszego kraju. W skład zespołu każdej grupy wchodziło po troje dzieci. Po zapoznaniu się z zasadami i punktacją konkursową, zespoły przystąpiły do zadań. Py...

Zielony Dzień

21.03.2019
Zielony Dzień

Zielony Dzień

21.03.2019

21 marca obchodziliśmy w przedszkolu „Zielony dzień” połączony z powitaniem wiosny. Wszystkie przedszkolaki oraz panie ubrane były w odzież w kolorze zielonym. Bawiliśmy się na sali gimnastycznej (przystrojonej w wiadomy kolor) przy piosenkach i pląsach z kolorem zielonym w roli głównej. Jedną z atra...

Turniej "Bezpieczny Przedszkolak"

Dnia 27 lutego 2019r. na terenie naszego przedszkola odbyła się kolejna edycja turnieju pn.: „Bezpieczny Przedszkolak”. W konkursie wzięły udział trzy drużyny, w skład których wchodziły dzieci 4-letnie: z przedszkola nr 33, 35 oraz 81. Przedszkolaki musiały wykazać się znajomością przepisów ru...

Bal karnawałowy

W dniu 26.02.2019r. do naszego przedszkola zawitała niemała baśniowa gromada. Wśród przedszkolaków krążyły wróżki, czerwone kapturki, wilki, koty, biedronki, kościotrupy, księżniczki i inne bajkowe stworzenia. Nad bezpieczeństwem bawiących się na balu czuwało kilkoro nieuzbrojonych policjant&oacute...

Baśń o dwunastu miesiącach

19 lutego w dzieci miały okazję obejrzeć "Baśń o dwunastu miesiącach" w wykonaniu aktorów z teatru "Arlekin". Wiele radości sprawiło przedszkolakom dowcipne przedstawienie sztuki, ale również płynące z niego pouczenia dotyczące złych zachowań oraz empatii w stosunku do innych osób....

Czerwony Dzień

14 lutego w naszym przedszkolu odbył się Czerwony Dzień połączony z Walentynkami. Dzieci bawiły się przy muzyce, pląsach i wspólnym śpiewie. Hitem okazało się układanie przez grupy serca z czerwonych klocków oraz taniec w parach z balonem. Wspaniała zabawa dała dzieciom dużo radości i energii na resztę dn...